Nu mai e niciun secret ca imi place sa gatesc la fel de mult cum imi place sa mananc:)
Nu am pretentia ca ma pricep la multe chestii in bucatarie:), asa ca, daca mie mi-au iesit aceste tarte, le poate face oricine.
Eu mi-am comandat un set de tavi cu marginile detasabile si m-am apucat de treaba, de parca asteptam vreo 20 de invitati:)
Au rezultat trei tarte, una fara aluat, dietetica, si doua cu pate brisee (aluatul frantuzesc de tarta), pline de calorii:)
1. Tarta dietetica fara aluat, cu dovlecei si branza de capra
Reteta rapida:
2 dovlecei dati pe razatoare si storsi bine
300 g branza de capra
50 g branza Camambert
2 catei de usturoi
2 oua
putin oregano si busuioc
sarea nu este necesara, branza de capra este deja destul de sarata
1 tava pentru tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina
Se amesteca ingredientele, se toarna compozitia in tava si se coace la 200 grade cam 30 de minute.
La final, se poate adauga peste compozitie un amestec dintr-un ou batut si 100 grame de smantana lichida. Se mai da la cuptor pentru inca 10 minute.
2. Tarta cu pui si ciuperci
Reteta pentru aluat:
1 galbenus
1 jumatate pachet de unt
1 ceasca apa rece
faina cat cuprinde
1 tava pentru tarta tapetata cu unt si faina
Se amesteca rapid toate ingredientele (untul trebuie sa fie rece), pentru ca aluatul sa ramana fraged. Asadar, nu se insista cu framantatul. Se intinde aluatul in tava de tarta, se perforeaza cu furculita si se da la frigider 30 de minute. Se scoate si se baga la cuptor pentru 10 minute.
Reteta pentru umplutura:
200 g pui gatit (fiert / fript / la cuptor)
100 g ciuperci
1 ceapa
1 ardei capia
2 catei usturoi
3 oua
200 g smantana lichida
putin cimbru si oregano
Se calesc ceapa, usturoiul si ardeiul cu toate condimentele, se adauga ciupercile si puiul. Se amesteca totul cu doua dintre cele 3 oua. Se pune totul in tava cu aluatul semi-copt. Se da la cuptor pentru 30 de minute, la 200 grade. Se scoate si se adauga smantana lichida amestecata cu un ou. Se coace inca 5-10 minute.
3. Tarta cu spanac si ricotta
Reteta aluat: aceeasi ca mai sus, la tarta cu pui si ciuperci
Reteta umplutura:
1 punga spanac congelat
200 grame ricotta
100 grame telemea capra
2 catei usturoi
3 oua
200 grame smantana lichida
Se caleste spanacul cu usturoiul, se adauga branza de capra si ricotta si se umple aluatul. Se coace 30 de minute la 200 grade, se scoate din cuptor si se adauga amestecul de smantana lichida si ou. Se coace inca 5-10 minute.