Pentru cine poate sta fara semnal la telefon si fara internet, recomand o destinatie de poveste: Ferma de Sub Penteleu.
La drept vorbind, nu am ales destinatia pentru lipsa semnalului la telefon, ci pentru ca am auzit numai lucruri bune despre acest loc, ceea ce este rar cand vine vorba despre turismul local.
Am descoperit un spatiu fabulos, aflat, dupa cum ii spune si numele, la poalele muntelui Penteleu, in judetul Buzau.
Ferma are 9 hectare, iar cel mai spectaculos este accesul in acest perimetru. Dupa cativa kilometri pe un drum forestier plin de serpentine, pe care te rogi sa nu te intalnesti cu o alta masina venind din sens opus, in mijlocul padurii, pe dreapta, se gaseste un interfon (!). Urmeaza o parcare, unde cineva vine cu o roaba sa iti ia bagajele. Ulterior, treci pe o punte de lemn lunga de vreo 30 de metri, care se balanseaza destul de serios:) Recunosc ca am uitat de serpentine si de proba puntii miscatoare numai dupa visinata de bun venit:)
Motivul principal pentru care am ales acest loc a fost ca, in afara de camerele de hotel din cladirea principala, ferma include alte 3 case individuale. Am preferat o casa numai pentru noi din motive care tin de siguranta si asa am ajuns la Casa Tamplarului, o constructie din lemn cu un surprinzator design modern in interior. Mie mi-a placut la nebunie ca dormitorul matrimonial se afla intr-o semi-mansarda cu semineu si o mica terasa. Singurul minus este ca are o singura baie, care este destul de mica si este la parter.
Rezervarile aici nu se pot face decat in regim all inclusive, asa ca am mancat de trei ori pe zi la terasa restaurantului sau a birtului, unde nu erau mai multe de 10-12 persoane, la mese distantate regulamentar. Mancarea este exclusiv din productie locala, iar o parte din bunatati (branza de capra, dulceata, zacusca) se poate cumpara de la magazinul fermei.
In cele patru zile petrecute aici, nu am avut semnal la telefon, nu am avut net si ne-am bucurat in tihna de activitatile propuse de cei de la ferma:
- am facut cesti si castroane de lut la atelierul de olarit;
- am participat la constructia unor casute pentru pasari la atelierul de tamplarie;
- ne-am bucurat de plimbari cu caruta trasa de cai;
- copiii au hranit animalele, au asistat la mulsul caprelor si au zburdat in aer curat 12 ore pe zi.
Daca v-a placut, va las si cateva fotografii cu casele in care va puteti caza: